8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Adana Valiliği'nin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali", son gününde de yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Festival, 17 Ekim'de Adana Merkez Park'ta başladı ve son gününde de stantlarda yoğunluk yaşandı.

Ziyaretçiler, Adana'nın eşsiz lezzetlerini sunan stantlarda, kebap, ciğer, şırdan ve şalgam gibi yöresel ürünlerin tadını çıkardı.

Festivale katılanlar, stant sahiplerinden ürünler hakkında bilgi alıp alışveriş yapma imkanı buldu.

"Hafta sonu olması nedeniyle katılım oldukça yoğun"

Kebap ustası Ali Daşkıran, bu yıl ziyaretçi sayısında artış olduğunu ifade ederek, AA muhabirine "Vatandaşlar, Lezzet Festivali'ni çok beğeniyor. Yurt dışından gelen yabancı misafirlerimiz kebaba büyük ilgi gösteriyor. Hatta bazıları tadına baktıktan sonra ikinci porsiyonu da yiyor. Ciğer ve kuşbaşı da oldukça rağbet görüyor. Misafirlerimizin bir kısmı festival alanını birkaç tur atıp tekrar gelip yemek yedi. Şu an hafta sonu olması nedeniyle yoğunluk olağanüstü. İnsanlar kuyruk oluşturmuş durumda, bütün stantlar dolu ve biz de yetişmeye çalışıyoruz." dedi.

Ziyaretçilerden Yalçın Mertoğlu ise Adana'nın yöresel lezzetlerini deneyimlemekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Ailemle birlikte geldik. Her yıl olduğu gibi Adana'mızın lezzetlerini tatmaya geldik. Adanalılar, sağ olsun bizi çok güzel karşıladı. Çocuklarımızla birlikte keyifli vakit geçiriyoruz. Adana'mızın en güzel kebaplarını yemek için geldik." diye konuştu.

Liseli genç şefler yarıştı

Festival kapsamında liseli genç şeflerin "bireysel" ve "ekip" kategorilerinde yarıştığı bir etkinlik düzenlendi.

Genç şefler, hazırladıkları lezzetli yemeklerle jüri önüne çıktı.

Yarışmada "bireysel" kategorisinde Ceren Işık birinci, Kevser Geçer ikinci ve Hena Sevindik üçüncü oldu.

"Ekip" kategorisinde ise Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Seyhan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü olarak dereceye girdi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yerel Haberler Adana Valiliği Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Festival Yaşam adana Spor

Benzer Videolar