8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Başlıyor

## Adana'da Lezzet Şöleni Başlıyor!

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin katılımcılara görsel ve lezzet şöleni sunacağını belirtti.

Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Vali Köşger, festivalin amacının Çukurova'nın eşsiz lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı.

Adana'nın Türkiye'nin en zengin ve köklü mutfak kültürlerinden birine sahip olduğunu hatırlatan Köşger, "Festival alanında 20'den fazla kebapçı, börekçi, tatlıcı, şalgamcı ve sokak lezzetleri standı yer alacak. Sadece damak zevkimizi değil, gözümüzü ve gönlümüzü de şenlendirecek bir festival yaşayacağız." dedi.

Vali Köşger ayrıca, kentte gastronomi turizmini geliştirmek amacıyla festival kapsamında bir açık oturum düzenleneceğini de duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise etkinliğe duyulan ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, "Turizmi gastronomiye dayandırarak Adana'yı bir turizm merkezi haline getirme kararlılığındayız." şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısında davetlilere yöresel lezzetlerden oluşan bir ziyafet sunuldu.

Valiliğin ev sahipliğinde düzenlenecek 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 17-20 Ekim tarihleri arasında Merkez Park'ta gerçekleştirilecek.

Kent mutfağı ve sokak lezzetlerinin ön plana çıkarılacağı festivalde şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, tadım etkinlikleri ve ödüllü festival koşusu gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA / Sude Şahingöklü - Kültür Sanat

Yavuz Selim Köşger Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Festival Turizm Yaşam adana

Benzer Videolar