76 Yaşındaki Ayakkabı Tamircisi Selim Orduluoğlu, 60 Yıldır Mesleğine Aşkla Bağlı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde 76 yaşında olan Selim Orduluoğlu, 60 yıl önce açtığı dükkanında ayakkabı tamirciliği yapmaya devam ediyor. Çocukluğunda ailesinin yönlendirmesiyle bir ayakkabı tamircisi yanında mesleğin inceliklerini öğrenen Orduluoğlu, 60 yıl önce kendi iş yerini açarak Yenişehir Mahallesi'nde tezgahın başına geçti.

Orduluoğlu, yıllar içinde becerilerini geliştirmiş ve mesleğinden kazandığı parayla 7 çocuğunu okutup evlendirmeyi başarmış. 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş depremlerinde Sarılar Mahallesi'ndeki evi hasar gören Orduluoğlu, eşiyle birlikte konteynere taşınmış. Deprem ve ilerleyen yaşı, Orduluoğlu'nu 9 metrekarelik dükkanından ve mesleğinden vazgeçirmeye yetmemiş.

Selim Orduluoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının ısrarlarına rağmen mesleğini bırakmak istemediğini belirtmiş. "Bu mesleği sayesinde 7 çocuğumu da evlendirdim," diyen Orduluoğlu, eşiyle birlikte konteynerde yaşamaya devam ettiklerini ve işine devam ederek kimseye muhtaç olmadıklarını söylemiş. "Bu yaşıma kadar çalıştım, şimdi otursam çökerim," diyen Orduluoğlu, "Çalışan demir pas tutmaz. Ben de gücümün yettiğince çalışacağım." demiş.

Orduluoğlu, Altınözü'nde ayakkabı tamirciliği yapan son kişilerden biri olduğunu da ifade etmiş. Mesleği öğretmeye hazır olduğunu vurgulayan Orduluoğlu, "Herkese diyorum; 'çocuklarınızı yanıma çalışmaya gönderin'. Kim gelirse yemesini, içmesini, giymesini, harçlığını, haftalığını ve daha ne isterse karşılayacağım, yeter ki bu mesleği öğrensin, ben de kendisine dükkanı bırakıp çıkacağım." demiş.

Orduluoğlu, 60 yıldır yaptığı tamircilik boyunca birçok müşterinin bıraktığı ayakkabıları geri almadığını belirtmiş. Dükkanının küçük olması nedeniyle alınmayan ayakkabıları saklayamadığını söyleyen Orduluoğlu, bunları ihtiyaç sahiplerine verdiğini de eklemiş.

Yerel Haberler Kültür Sanat Altınözü Ekonomi Yaşam Selim hatay

Benzer Videolar