7 yaşındaki bir kız çocuğu, açık ateşten fışkıran elektronik sigara asidi nedeniyle gözünü kaybetti | Dış Haberler

İrlanda'nın Dublin kentinde yaşayan Ruby Grainger, dondurmacı arabasına giderken yolun yanındaki çimlerde yakılmış ateşin içindeki elektronik sigaranın patlaması üzerine bir gözünü kaybetti.

Dublin'de yaşayan 7 yaşında bir kız, korkunç bir olay sonucu bir gözünü kaybetti. Küçük Ruby Grainger'in hayatı, oturduğu sitenin yeşil alanında yürürken değişti.

Ruby, çimlerin üzerindeki açık ateşin yanından geçerken sağ gözüne bir cisim saplandı ve gözünden kan fışkırmaya başladı. Doktorlar, yangına atılan elektronik sigaranın pilinin ve akü asidinin patlaması sonucu oluşan parçaların Ruby'nin gözüne geldiğini belirledi.

Annesi Ciara Grainger, "Dondurma arabasına doğru yürüyordu ve geri dönerken yüzüne bir şey patladı. Yalnızca çığlıklarını duyabiliyordum, bayılmıştı ve yüzünden kanlar akıyordu. Onu göğsüme bastırdım ve ambulansı aradım, çılgına dönmüştüm." dedi.

Ruby ambulansla Tallaght Hastanesine kaldırıldı. Doktorlar ilk müdahalede Ruby'nin gözünde herhangi bir cisim bulamadıklarını söylediler. Ardından Ruby, acil ameliyat için Royal Victoria Göz ve Kulak Hastanesi'ne nakledildi ve aile daha sonra acı dolu haberi aldı.

"Böyle bir olayı ilk kez görüyoruz"

Doktorlar, böyle bir olaya ilk kez şahit olduklarını ve Ruby'nin gözünü almak zorunda kaldıklarını annesine bildirdiler.

"Daha önce de patlamalar gördük ancak gözün tamamen kaybedildiği bir olayı ilk kez yaşıyoruz."

Anne Ciara, "Çocuğumun tüm hayatı değişti, benimki de öyle. O gözünü kaybettiğinde ben de kendi gözümü kaybettim. Ona kendi gözümü verebilseydim, verirdim. Onun için her şeyimi verirdim, o sadece yedi yaşında ve bu onun başına asla gelmemeliydi. Buna inanamıyorum" dedi.

Genç Ruby'ye şimdi bir protez göz takılması gerekecek. İyileşmesi durumunda altı hafta içinde ameliyat olabilmesini umuyorlar.

Anne, genç kızı için adaletin yerini bulmasını umuyor ancak yangını kimin çıkardığını bulmanın 'samanlıkta iğne aramak' gibi olduğunu söylüyor.

Ciara şunları ekledi:

"Burada arazide o kadar çok yangın çıkıyor ki, bu normal bir şey haline geldi. Hastaneden eve dönerken orada yine bir yangın çıktı. Bu tüm yıl boyunca böyle devam ediyor. Olan biten her şey beni endişelendiriyor, çocuklar için dışarısı güvenli değil. Bir dahaki sefere başka bir çocuğun yüzü olacak."

Ruby'nin tıbbi masraflarının karşılanmasına yardımcı olmak için bir GoFundMe kampanyası başlatıldı.

Benzer Videolar