61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yıldız yağmuru! Kırmızı halıda şıklık yarışı

Antalya'da bu yıl 61'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış töreni öncesinde kırmızı halıda yıldız yağmuru yaşandı. Görkemli geceye birçok ünlü sanatçı, yönetmen ve oyuncu katıldı.

Geçen yıl yaşanan tartışmaların ardından iptal edilen Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirildi. "Hikayemiz Birlikte" sloganıyla düzenlenen 61. festival, Cam Piramit'te görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Kırmızı halıda, törene katılan sanatçılar, yönetmenler, oyuncular ve konuklar fotoğraf çektirirken, festivalin önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Menderes Samancılar ve Mustafa Alabora, sinemayla olan bağlarını ve festivallerin sinemanın gelişmesi için önemini dile getirdiler.

Oyuncu Cihat Tamer, Antalya'nın güzel bir kent olduğunu ve festivalin sanata ve kültüre olan katkısından bahsetti. Perihan Savaş ise şık elbisesiyle dikkat çekerken, festivalin tekrar düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Jüri Başkanı Ferzan Özpetek ve jüri üyeleri de kırmızı halıda objektiflere poz verdi. Geçen yıl yaşanan sansür tartışmalarıyla ilgili sorulara Özpetek esprili bir şekilde cevap verdi ve sinemada baskı, sansür ve siparişin olmaması gerektiğini vurguladı.

Jüri üyesi İlker Kaleli, seçkinin ilginç olacağını belirtirken, "Sinema baskı ve siparişi kabul etmez" açıklamasına da açıklık getirdi. Tuba Büyüküstün, festivalin Türkiye'nin en önemli festivallerinden biri olduğunu ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Başarı ödülüne layık görülen Farah Zeynep Abdullah ve Aras Umut İynemli de festivalde bulunmaktan duydukları heyecanı ve mutluluğu dile getirdiler.

Benzer Videolar