5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali Bodrum’da Başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali'nin açılışı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, İki Yaka Kültür Festivali Komitesi ve Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen festivale, İstanköy (Kos) Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ile beraberindeki heyet, Bodrum Limanı'nda Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından karşılandı.

Protokol üyeleri daha sonra Bodrum Belediye Başkanlığında ağırlandı. Ardından, Türk ve Yunan bandoları eşliğinde Belediye Meydanından Kumbahçe Meydanına kadar bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bando gösterileri büyük ilgi çekerken, sanatçılar Lefteris Stefanopoulos ve Söylev Ezgi Uludağ, dostluk şarkılarıyla renkli bir atmosfer yarattı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen 2. Bodrum - Kos Dostluk Konseri, yoğun ilgiyle izlendi.

Başkan Tamer Mandalinci, yaptığı konuşmada, Ege'nin iki yakasında bulunan komşu bölgelerin kültürel etkinliklerle dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmesinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

İstanköy (Kos) Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras da, sevgi, dostluk ve barış mesajları vererek, "Bizi birleştiren o kadar çok şey var ki, ellerimizi uzatıyoruz ve bir oluyoruz. İki yaka bizi yeniden burada birleştiriyor ve birlikte ilerliyoruz." dedi.

Konserde söylenen Türkçe ve Yunanca şarkılar, katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

Halk oyunları gösterileri, yemek atölyeleri, defileler, söyleşiler ve konserlerin yer aldığı festival, yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Ali Ballı - Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlik Festival Güncel Bodrum Kültür Sanat Yaşam

Benzer Videolar