35. Ankara Film Festivali Onur ve Vakıf Ödülleri Sahiplerini Buldu

(ANKARA) - 35. Ankara Film Festivali'nin Onur ve Vakıf Özel Ödülleri sahiplerini buldu. Festivalde, sanatçı Müjdat Gezen, Kurtuluş Özyazıcı ve Şefika Kutluer Onur Ödülü'ne layık görüldü. Yönetmen, yapımcı ve kurgucu Selda Taşkın ile oyuncu Berkay Ateş ise Vakıf Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde, bu yıl verilen Onur Ödülleri Müjdat Gezen'e, Şefika Kutluer'e ve Kurtuluş Özyağcı'ya takdim edilecek. Üçüncü kez verilen "Vakıf Özel Ödülü" ise reklam, film ve animasyon projelerinde çalışan Selda Taşkın ve tiyatro ve sinema filmlerinde başarı gösteren oyuncu Berkay Ateş'e verilecek.

Aziz Nesin Emek Ödülü'nün sahibi, uzun yıllardır izleyicinin beğenisini kazanan ve sanatı yaşam tarzı haline getiren sanatçı Müjdat Gezen oldu. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, Gezen'in mizah, dram ve toplumsal eleştiriyi ustaca harmanlayan oyunculuğu ve sahneye ve ekrana adanmış hayatının Türkiye'nin kültürel hafızasında derin izler bıraktığı belirtildi.

Sanat Çınarı Ödülü ise, müzik evreninde "Sihirli Flüt" olarak bilinen "Devlet Flüt Solisti" Şefika Kutluer'e verildi. Vakıf, Kutluer'in flüt aracılığıyla geliştirdiği çok yönlü anlatım dili, sanata yönelik bakış açısı, düzenlediği uluslararası müzik festivali ve dünya çapındaki hayran kitlesi nedeniyle ödüle layık bulunduğunu açıkladı.

Kitle İletişim Ödülü, deneyimlerini belgesel, eğitim-kültür ve müzik programlarında radyo yayıncılarına aktaran, editörlük ve program seçiciliği yaparak Ankara Film Festivali'ne katkıda bulunan ve sinema yazılarıyla sinema sanatına değerli bilgiler sunan prodüktör Kurtuluş Özyazıcı'ya verildi.

Vakıf Özel Ödülü bu yıl iki kişiye verildi. İlk ödül, görsel üretim ve organizasyon işlerinde çalışan, 2009'da Punctum Creative Productions şirketini kurarak reklam, film ve animasyon projelerinde çalışan, 70. Berlin Film Festivali kapsamında Berlinale Talents'e seçilen ve birçok ödül kazanan Selda Taşkın'a verildi.

Vakıf Özel Ödülü'nün ikinci sahibi ise, Abluka filminde Ahmet karakteriyle 22. Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü'nü, Görülmüştür filminde Zakir karakteriyle 30. Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan, tiyatro oyunlarında boy gösterdikten sonra sinemaya yönelen ve çeşitli filmlerde rol alan oyuncu Berkay Ateş oldu.

35. Ankara Film Festivali'nin farklı alanlarda verilecek Onur Ödülleri, 7 Kasım'da düzenlenecek açılış töreniyle sahiplerine teslim edilecek.

Şefika Kutluer Film Festivali Kültür Sanat Müjdat Gezen Etkinlikler Berkay Ateş Sinema Güncel Kültür Ankara Sanat Yaşam Vakıf

Benzer Videolar