31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve oyuncu, tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper "Orhan Kemal Emek Ödülleri"ne layık görüldü. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ise Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski'ye takdim edildi.

Festival, "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması", "Belgesel Film Yarışması", "Uluslararası Kısa Film Yarışması", "Öğrenci Kısa Film Yarışması", "Adana Kısa Film Yarışması" ve "Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması" olmak üzere altı kategoride eserlerin ödüllendirildiği bir programla başladı. Açılış töreni, "Orhan Kemal Emek Ödülleri" ve "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahiplerinin açıklandığı gecenin de gerçekleştiği Merkez Park Amfi Tiyatro'da düzenlendi.

Törenin sunuculuğunu Volkan Severcan üstlenirken, festivale katılan filmler de izleyicilere tanıtıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sanatçıların çalışmalarının ayrışan bir dünyada insanları bir araya getiren bir güç olduğunu vurguladı. Festival afişinde balonları hatırlatarak, "Acısı şu ki bu afişe karar verdiğimizde Narin kızımız köyünde her şeyden habersiz bir şekilde mutlu yaşıyordu. O acımasızlık, insanlık dışı vahşet, Narin'imizi balonla oynayacak yaşta dünyadan kopardı. Sinema, tarih boyunca Narin ve arkadaşlarının başına gelenlerini, bütün çıplaklığıyla aktarmaya devam edecek ve dünya kardeşliğine, barışına hizmet etmeye devam edecek. Bir şiddet sarmalından kurtulmak için daha çok sinemaya, sanata sarılmalıyız." diye konuştu.

Karalar, son beş yıldır festival kapsamında yüzlerce yerde film gösterimi düzenlediklerini ve bu yıl Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerde de sinema gösterimleri gerçekleştireceklerini duyurdu.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar'ın konuşmasının ardından Orhan Kemal Emek Ödülleri ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahipleri ödüllerini aldılar. Ödül töreni sonrasında ise Nilüfer bir konser verdi. Törene, festivaldeki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanı yönetmen Nuri Bilge Ceylan, jüri üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Mazlum Kiper Kültür Sanat Güler Ökten Orhan Kemal Festival Yönetmen Edebiyat Belgesel Sinema Yaşam adana

Benzer Videolar