31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festival, 16 kategoride değerlendirildi ve heyecanlı bir ödül töreniyle son buldu.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" adlı film "En İyi Film" ödülüne layık görüldü. Bu film, yönetmen Murat Fıratoğlu'nun eseri. Yılmaz Güney Ödülü ise Türker Süer'in "Gecenin Kıyısı" adlı filmi kazandı.

Oyunculuk ödülleri ise "Ölü Mevsim" ve "Gecenin Kıyısı" filmlerindeki performanslarla verildi. Erdem Şenocak "Ölü Mevsim" filmiyle "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alırken, Ahmet Rıfat Şungar da "Gecenin Kıyısı"ndaki rolüyle aynı ödüle layık görüldü. "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü ise yine "Ölü Mevsim" filmindeki performanslarıyla Funda Eryiğit ve Ece Yaşar'a verildi.

Festivalde "En İyi Belgesel Film" ödülünü İlkay Nişancı'nın "Zamanın Kıyısında Sınav" adlı filmi kazandı. "Sürgün Asla Bitmez" filmi ise jüri özel ödülünü aldı. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ise Çağıl Bocut'un "Her Gün Biraz Daha Kolay" adlı filmi "En İyi Kısa Film" ödülüne layık görüldü.

Adana Kısa Film Yarışması'nda ise Muhittin Yüceli'nin yönettiği "Zamanın Ustası" adlı film, 10.000 TL değerindeki "En İyi Film" ödülünün sahibi oldu.

Festival, Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu'nda düzenlenen bir törenle sona erdi. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü, sanatçılar ve izleyiciler katıldı. Başkan Karalar, festivalin 31. yılını kutladıkları için onur ve gurur duyduklarını belirtti.

Festivalde, bu yıl hayatını kaybeden sanatçılar anıldı. Başkan Karalar, festivalin başarısında sanatçılar ve gönüllülerin emeğinin büyük olduğunu vurguladı.

Funda Eryiğit Kültür Sanat Yılmaz Güney Ece Yaşar Belgesel Karalar Adana

Benzer Videolar