2024 Yazında Sivas, Tokat ve Yozgat Elektrik Tüketiminde Rekor Kırdı

2024 yaz aylarında, dünya tarihindeki en sıcak yaz olarak kayıtlara geçen dönemde, ÇEDAŞ'ın hizmet verdiği Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde elektrik tüketimi rekor seviyelerine ulaştı. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam tüketim 823 milyon kWh'ı aşarak, bölge tarihindeki en yüksek yaz ayı tüketimi olarak kaydedildi.

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ), 1 milyondan fazla aboneye hizmet veren şirket olarak, bu dönemdeki yoğun talebi karşılamak için tüm kaynaklarını seferber etti. Sıcak havalar ve uzun Kurban Bayramı tatilinin etkisiyle tüketim özellikle Haziran ayında yükseldi. Haziran ayında 240,8 milyon kWh'lık tüketim gerçekleşti, bu rakam bölgedeki günlük tüketim rekorunu 22 Ağustos Perşembe günü 10 milyon kWh'a çıkardı.

ÇEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Altun, artan tüketimde sıcak havaların ve tarımsal sulama ihtiyacının etkisini vurguladı. Ayrıca, uzun bayram tatilleri ve artan klima kullanımı da tüketimi artıran faktörler arasında yer aldı. Altun, saha ekiplerinin sayısının artırılması ve SCADA gibi teknolojilere yapılan yatırımlar ile taleplere başarıyla yanıt verildiğini belirtti. Tüm çalışanların bu süreçteki özverisine teşekkür eden Altun, bölgenin enerji altyapısının yatırım, bakım ve onarım çalışmalarıyla güçlendirildiğini vurguladı.

Kurban Bayramı Hava Durumu Ekonomi Enerji Yozgat Çevre Yaşam sivas Tatil Dünya Tokat

Benzer Videolar