2024 Sofya Uluslararası Otomobil Fuarı Açıldı

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 2024 Sofya Uluslararası Otomobil Fuarı, Uluslararası Fuar Merkezi'nde (IAC) kapılarını açtı.

Fuarın açılışında konuşan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Dimitar Nedyalkov, çevre dostu araçların fuarda ön plana çıktığını ve Bulgaristan'ın yeşil enerji politikasına uygun bir görüntü sergilediğini vurguladı.

"Bakanlık olarak temiz çevreye, temiz araçlara ve doğaya minimum zarar veren teknolojilere destek veriyoruz. Bu fuarda tüm katılımcıların da aynı görüşte olmaları sevindirici." diye belirtti Nedyalkov.

Fuara katılan Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili ve AP Ulaştırma Komisyonu Üyesi Andrey Novakov, Sofya ve Paris'te eş zamanlı olarak düzenlenen otomobil fuarlarında katılımcıların yeni teknolojileri kullanarak çevreye saygılı olduklarını ifade etti.

"Sofya'da Avrupa'nın en büyük otomobil fuarının açılışında yer almak benim için onurdur." diyen Novakov, "Piyasalar giderek temiz teknolojilere yönelerek üreticilerin tavrını belirliyor. Burada sergilenen araçlar ayrıca üstün güvenlik özellikleriyle insan dostu."

Fuarda 42 üretici firma 200'den fazla yeni araç modeli tanıtıyor.

Salonlarda karavan, motor ve ATV'lerin yanı sıra özel yarış otomobilleri, antika modeller ve çeşitli ürünler de sergileniyor.

Fuar 27 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA / Ihvan Radoykov - Güncel

Uluslararası İlişkiler Etkinlikler Bulgaristan Teknoloji Otomobil Ekonomi Güncel Çevre Sofya

"
Benzer Videolar