1995 Model Broadway Off-Road Aracına Dönüştürüldü

Samsun'da otomobil motoru ve yazılımıyla ilgilenen Uğur Ekinci, Kocaeli'nde yaşayan arkadaşı Kadir Tosun'un 1995 model Broadway marka aracını off-road'a dönüştürdü.

Samsun sokaklarında görünen modifiye edilmiş Broadway, herkesin dikkatini çekti. Uğur Ekinci, aracın off-road performansını artırmak için arkadaşının aracını Samsun'a getirdiğini söyledi. Kadir Tosun'un bu çalışmayı çocukluk hayalinden beri yapmak istediğini belirten Ekinci, aracın elektronik sistemlerinin tamamlanıp off-road'a hazır hale getirileceğini ve böyle bir dönüşümün yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu belirtti.

İnsanların araca şaşırdığını belirten Uğur Ekinci, aracın 1995 model, ön çekişli bir binek otomobil olduğunu ve Kadir Tosun'un kendi çabalarıyla, herhangi bir sanayi ortamı kullanmadan, aracını 4X4'e dönüştürdüğünü anlattı. Ekinci, "Araç bize bazı elektronik ve mekanik eksikliklerini tamamlamak için getirildi. Yüzde 90'ını zaten tamamlamıştı. Araç orijinal motoruyla çalışıyordu, üstüne daha yeni model bir araçtan motor taktık. Ben garajımda off-road araçlarının ve normal otomobillerin performansını yükseltmekle ilgileniyorum. Bu aracın da motorunu güçlendirmek için buraya getirdik. Motorunu güçlendirerek off-road'a daha uygun hale getireceğiz. Araç karbüratörlü motora sahipti. Biz bu aracı enjeksiyonlu motora dönüştürüp turbo ekledik. Yani daha güçlü bir motor taktık. Motoru kontrol edebilmek için yeni bir ekosistem oluşturup aracın yazılımını profesyonel şekilde yaptıktan sonra off-road'a hazır hale getireceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Tosun Otomobil Yazılım Ekinci Samsun

"
Benzer Videolar