17. Giresun Tanıtım Günleri Kağıthane’de Başladı

Bu yıl ilk kez Kağıthane'de düzenlenen 17. Giresun Tanıtım Günleri, Giresun'un lezzetlerini ve kültürünü sergileyen bir festival olarak başladı. Etkinlik, 20 Ekim tarihine kadar Hasbahçe Mesire Alanı'nda devam edecek.

Giresun'un tarihi, kültürel zenginliği ve doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan festival, Kağıthane Belediyesi ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği bir etkinlik. Festivalde, Giresun'un tüm ilçelerinden gelen ürünler ve kültürel unsurlar sergileniyor. Ayrıca, Giresun'a özgü halk oyunları gösterileri ve yerel sanatçıların performansları izleyicilere sunuluyor.

KOÇ: LEZZETLERİMİZİ TADIN

Her yıl festivale katıldığını belirten Havva Koç, "Bu yıl etkinliğin kendi ilçemde düzenlenmesi çok özel ve beni mutlu ediyor. Giresun'un en ünlü lezzeti elbette fındık. Ben Karahisarlıyım ve bizim bölgemizde dut, pekmez, ceviz ve balık gibi lezzetler de bulunuyor. Herkesi davet ediyorum, Giresun'un lezzetlerini tadın. Etkinliği düzenleyen Kağıthane Belediye Başkanımız Mevlüt Öztekin'e ve Giresun İl Federasyonuna teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese Allah razı olsun," diye konuştu.

KODAL: GİRESUN'U TANITMAK İÇİN BURADAYIZ

Bin kilometre uzaktan festivale katılmak için gelen İbrahim Kodal, "17. Giresun Tanıtım Günleri için Kağıthane Hasbahçe'deyiz. Görele'den meşhur pidesiyle geldik. Görele pidesi dünyaca ünlü bir lezzet. Biz burada diyoruz ki, 'Gel Giresun'u gör, ye, doy, işte size Kağıthane'de Giresun!' Giresun'da en güzel aşklar tereyağlı pideyle başlar. Giresunlular komşularını da getirsin, herkesin Giresun'u görmesini istiyoruz. Biz bin kilometre yol geldik, pazar akşamına kadar burada güzel bir şölen olacak. Dünyanın en iyi fındığı Giresun fındığıdır, bu tescillidir. Görele pidesi meşhurdur çünkü hamuru iki defa mayalanır. Yayla peyniri, tereyağı, et ve pancar çorbası gibi birçok meşhur lezzetimiz var. Daha ne sayayım ki? Giresun çok güzel bir yer, en uzun yaşayan insanlar da Giresunlulardır," dedi.

KARAKUŞLU: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

'Giresunlu ve Kağıthaneli olmak ayrıcalık' diyen Havva Karakuşlu ise, "Giresun Yağlıdereliyim, daha önce Yenikapı'daki etkinliğe katılmıştım. Burada ilk defa katılıyorum ve çok güzel. Bu güzel organizasyon için önce Giresun'umuza teşekkür ederiz. Bize bu güzel etkinliği sunduğu için belediye başkanımız Mevlüt Öztekin'e de çok teşekkür ederiz. Giresunlu olmayanları da bekliyoruz, Giresun'un neleri varmış görsünler ve tatsınlar. Yöresel tatlarımız çok güzel, keşfetmek için tam zamanı. Bu fırsatı kaçırmayın," dedi.

GİRAN: BU YIL DAHA FAZLA KATILIM VAR

Giresun'un yöresel lezzetlerini anlatan Ali Giran, "Her sene Yenikapı'da yapılıyordu. Bu sene değişik bir yerde yapıldığı için daha fazla katılım var. Ayrıca daha güzel bir alan var. O yüzden bu yılı burayı tercih ettik. Sadece Giresunlular gelmesin, biz buraya herkes için geldik. Laz böreğinin özelliği hamur yufkasının ince olmasıdır. Beş kat altında, beş kat üstünde olmak üzere 10 kattan oluşur. Arasında kaymak vardır ve üstü fındıklıdır. Ayrıca karabiber vardır. Yediğiniz zaman anlarsınız hem tatlı hem de tuzlu ve hafif acıdır. 'Fındık nerede yenir?' derseniz Giresun'da yenir derim," dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Kağıthane Giresun Kültür Yaşam

"
Benzer Videolar