15. Sivas Tanıtım Günleri Kağıthane’de Başladı

Bu yıl ilk kez Kağıthane'de düzenlenen 15. Sivas Tanıtım Günleri başladı. Sivas'ın zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzelliklerini tanıtmak, yöresel ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak hedefiyle düzenlenen festival, 13 Ekim tarihine kadar Hasbahçe Mesire Alanı'nda devam edecek.

Kağıthane Belediyesi, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, Sivas'ın kültürel ve ekonomik değerlerini ön plana çıkarıyor. Festivalde 56 farklı yöresel ürün ve 22 sivil toplum kuruluşu (STK) yer alıyor.

Açılış törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Sivas Platformu ile Sivas Konfederasyonu Başkanı İsmail Erdem, 26'ncı Dönem TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, siyasi partilerin Sivas milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, açılış konuşmasında tüm İstanbulluları haftasonu Hasbahçe'ye davet etti. Festivalde çeşitli lezzetler keşfedilebileceğini belirten Öztekin, "Sivas Tanıtım Günleri bu yıl ilk kez Kağıthane'de gerçekleşiyor. Bu etkinlik, İstanbullulara Sivas'ı yakından tanıma fırsatı sunacak. Ziyaretçilerimiz, el sanatlarından yemeklerine, folklor gösterilerinden turistik tanıtımlara kadar Sivas'ın kültürel zenginliklerini deneyimleme şansı yakalayacak. Festival bugün başladı ve Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek. Tüm İstanbulluları, bu güzellikleri deneyimlemek için Hasbahçe'ye davet ediyoruz. Ayrıca, her hafta sonu burada farklı bir ilimizi tanıtacağız. Giresun, Hatay ve Bitlis illerimizin tanıtımları da önümüzdeki haftalarda burada gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimize selam ve sevgilerimizi iletiyoruz" dedi.

Melih Aksoy, 12 yıldır dönercilik yaptığını belirterek, "5 senedir Sivas Tanıtım Günleri'nde yer alıyorum. Bu harika bir organizasyon. Sivaslıları ve tüm insanları bir araya getiriyor. Sivaslı olmayanlar da gelsin. 'Ne olursan ol, gel' diyen Mevlana'nın torunlarıyız. Farklı lezzetlerimizi herkes tatsın. Sivasımızı herkes tanısın" şeklinde konuştu.

Hasan Demir, festival sayesinde Sivas'a duyduğu özlemi giderdiğini belirterek, "Daha önce Yenikapı'da düzenlenen etkinliğe geldim. Bu sene ilk kez Kağıthane'ye geliyorum. İstanbul'da yaşayan biri olarak bu tarz etkinlikler bize büyük mutluluk veriyor. Anadolu'daki özlemi kısmen de olsa burada gidermiş oluyoruz. 4-5 sene boyunca gidemediğimiz Anadolumuza bu vesileyle kavuşuyoruz. Bütün İstanbul'u buraya davet ediyoruz. İstanbul'da hakiki köfte ve döner yiyemiyorum. Etkinlik sayesinde bunları daha doğal bir şekilde tatma şansımız oluyor" açıklamalarında bulundu.

Süleyman Yıldız, her yıl severek geldiğini belirterek, "15 defa düzenlendiyse 14 defa gelmişimdir. Biz İstanbul'daki Sivaslılara hizmet için geliyoruz. 81 ilden herkes buraya gelsin. Hemşehirlilerimizi de görmüş oluyoruz. Sivas'ın köftesi meşhur. Kayserililer çıldıracak ama pastırmamız da meşhur. Pastırmanın coğrafi haritası artık Sivas'a ait. Kavurmamız, kangal köpeğimiz de meşhur. Pastırma, sucuk, et Sivas'tan alınır. Sivas Tanıtım Günleri'ne gelenler memnun, bizde onlardan memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her sene severek, isteyerek geliyoruz. Buraya gelip Sivas'ın ayrı ayrı lezzetlerini tatsınlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Gastronomi Kağıthane Turizm Güncel Sivas

Benzer Videolar